Petak 29 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

U Velikoj Ludini je 1. rujna 2016. godine održana Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Velika Ludina. Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović upoznao je nazočne uzvanike i goste o radu Općine u proteklih godinu dana istaknuvši kako su se unatoč smanjenju Proračuna gradili i obnavljali

objekti komunalne infrastrukture i Općina je sve svoje obveze uredno izvršavala.


"Jedna od najvećih investicija kojom se možemo pohvaliti je županijska cesta prema Okolima jednom od naših najvećih naselja gdje je razvijeno gospodarstvo plin i nafta i tu se odvija puno teretnog prometa i mi smo uspjeli sada tu prometnicu proširiti i asfaltirati. Riječ je o investiciji blizu četiri milijuna kuna i zajedničkim snagama s Županijom to smo odradili. Obnovili smo sve naše domove, zadnji preostali dom Kompator se obnavlja, ulagali

smo u sportske i kulturne udruge, vatrogastvo, pomažemo u obnovi crkve Svetog Mihaela. Zadnjih godina imali smo velike projekte koje smo otvarali, od novog prostora općinske uprave do nove knjižnice, a pripremamo i projekt proširenja dječjeg vrtića preko mjera ruralnog razvoja EU. Nadamo se da ćemo iz tih mjera urediti i neke ceste i parkove u našoj općini te reciklažno dvorište. Bitno je da nismo opteretili naše građane, imamo najmanji komunalni doprinos, nismo uvodili prirez, pomažemo i gospodarstvo gradnjom dvije poduzetničke zone te ulaganjem u poljoprivredu i turizam"-istaknuo je načelnik Pavlović.

U nastavku sjednice uručene su Godišnje nagrade i priznanja Općine, Godišnja nagrada u obliku povelje dodijeljena je KUD-u "Mijo Stuparić", a priznanja su dodijeljena gđi Ljerki Šimunović, DVD-u Vidrenjak, NK Sokol i DVD-u Mala Ludina. Dan Općine Velika Ludina čestitao je i Sisačko moslavački župan Ivo Žinić naglasivši potrebu ravnomjernog razvoja cijele Republike Hrvatske kako bi svi građani imali jednaki standard života.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  29.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3