Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović na 10. sjednici Općinskog vijeća Općine Velika Ludina održanoj 21.02.2018. g. izvijestio je sve prisutne o dobivenim sredstvima za provođenje projekata.

 „Općina Velika Ludina potpisala je Ugovor o sredstvima za ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta kojima će se financirat izgradnja i obnova lokalnih cesta, kolnika, površinske odvodnje, javne rasvjete i prometne signalizacije… U našem slučaju financirana će biti Cvjetna ulica za koju smo ostvarili 2.300.000,00 kuna iz Programa ruralnog razvoja RH. Osim toga, krećemo u projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, zbog čega na ovoj sjednici OV idemo i s drugim rebalansom, odnosno II. Izmjenama i dopunama Proračuna Općine Velika Ludina za 2018. godinu, čime isti povećavamo za 400.000,00 kuna. Također, proračun je povećan i za 180.000,00 kuna, čime će biti kupljeno zemljište pored škole kako bi se stvorili preduvjeti za proširenje školske dvorane te za 30.000,00 kuna kojima će se financirati promjena dotrajalih mreža na nogometnom igralištu u Velikoj Ludini. Općina će vrlo vjerojatno ići i u projekt izgradnje Broadband širokopojasne mreže u nekomercijalnim, tzv. Bijelim zonama, čime će se omogućiti povećanje brzine internet prometa sukladno nacionalnoj strategiji digitalne tehnologije“ – obrazložio je Pavlović.

Sjednici ludinskog Općinskog vijeća prisustvovala je i direktorica tvrtke Eko Moslavina d.o.o. Adrijana Cvrtila koja je ukratko vijeću predstavila trenutne aktivnosti.

„Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, sve komunalne tvrtke u Hrvatskoj moraju prilagoditi postojeće sustave prikupljanja otpada. Od siječnja ove godine stupio je na snagu novi raspored odvoza selektiranog reciklabilnog otpada (papir, plastika, staklo i metal). Aktivno se radi i na izradi novih cjenika vezanih uz kompostere i još uvijek ne možemo znati hoće li se raditi o poskupljenju ili pojeftinjenju naše usluge. Građani će se dakle moći sami opredijeliti hoće li kompostirati te je u planu i edukacija građana o pravilnom kompostiranju i odvajanju otpada. Dok sva područja ne završe projekt izgradnje reciklažnog dvorišta građanima s područja Općine Velika Ludina, Grada Popovače i Grada Kutine bit će dostupno mobilno reciklažno dvorište, za koje je predviđeno da će mijenjati lokacije“ – objasnila je Cvrtila.

Općinski vijećnici su na ovoj 10. sjednici prihvatili Pravilnik o zaštiti na radu Knjižnice i čitaonice Velika Ludina, kao i njihovo Izvješće o radu za 2017. godinu, a donesene su i Statutarne i Poslovničke Odluke Općine Velika Ludina.