Opće informacije o predavanju:

Sveprisutna globalizacija proizvodnje stavlja sve veće zahtjeve za rastom učinkovitosti pred poduzeća u svim granama proizvodnje. Kako bi ostvarila dobit i osigurala preživljavanje uvjetima sve veće konkurencije, poduzeća moraju trajno tražiti mogućnosti za smanjenje troškova. Potrošnja energije, u većini proizvodnih poduzeća, predstavlja jednu od značajnijih stavaka u ukupnim troškovima.

 

Uvođenje u primjenu i certifikacija sustava upravljanja energijom u skladu sa zahtjevima norme ISO 50001 daje poduzećima djelotvoran alata s pomoću kojega se osigurava učinkovito upravljanje energijom, a time i značajne uštede u ukupnom poslovanju.

O mogućnostima ove norme svjedoči i podatak da je broj poduzeća u svijetu koji su se certificirali prema zahtjevima ove norme porastao u godini dana (2016 u odnosu na 2015) za 70%.

Cilj je predavanja upoznati polaznike s ključnim elementima sustava upravljanja energijom u skladu s ISO 50001.

Predavanje je namijenjeno prvenstveno osobama zaposlenim u proizvodnim poduzećima, sa značajnim udjelom energije u ukupnim troškovima poduzeća, kao i svima onima koji smatraju da bi im učinkovitije upravljanje energijom omogućilo manje troškove u ukupnom poslovanju.

O predavaču:

Igor Liščić samostalni je savjetnik s dugogodišnjim iskustvom u područjima sustava upravljanja kvalitetom, energijom, kontinuitetom poslovanja i informacijskom sigurnošću. Ujedno je i vodeći ocjenitelj sustava upravljanja za norme ISO 9001 i ISO 50001, u svojstvu vanjskog suradnika certifikacijske kuće TÜV Croatia.

Iskustvo rada u velikim poslovnim sustavima stekao je u Plivi na poslovima umjeravanja, validacija, unaprjeđenja poslovnih procesa (Six Sigma metodologija) i primjene poslovnih aplikacija (SAP), te u Raiffeisen banci kao voditelj upravljanja kontinuitetom poslovanja i informacijske sigurnosti.

Angažiran je i kao tehnički voditelj akreditiranog umjernog laboratorija u poduzeću Ravnoteža.

Magistrirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u području automatizacije strojarske proizvodnje, a diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

ISO 50001 Sustav upravljanja energijom - Prednosti možete pogledati ili preuzeti ovdje.

Poziv na seminar možete pogledati ili preuzeti ovdje.