U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om Metković i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom

FOLKLORNA BAŠTINA NERETVANSKOG POLJA I ZAPADNE HERCEGOVINE

 

koji će se 29. i 30.9.2018. održati u Metkoviću, u prostorijama GKS (Gradskog kulturnog središta), Stjepana Radića 1. Seminar započinje u 10.00 sati.

Voditelj seminara je dugogodišnji suradnik Međunarodne smotre folklora, predavač na Hrvatskoj školi folklora, koreograf i folklorist, Vidoslav Bagur, prof.

Dvodnevni seminar obuhvatit će odabranu plesnu i glazbenu tradicijsku građu Neretvanskog polja i Zapadne Hercegovine kao i primjenu tradicijskog ruha na sceni.

Za sve potrebne informacije vezano uz prijavu, kotizaciju, smještaj i prehranu možete se obratiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na broj 091 685 33 70, Zdravko Obradović ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve 01 4556 877; 095 4556 877 Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu pri HSK.

Srdačno pozivamo sve zainteresirane voditelje, plesače, koreografe, garderobijere i zaljubljenike u folklor da nam se 29. i 30.9.2018. pridruže u Metkoviću i doprinesu očuvanju i prezentaciji tradicijske baštine Neretvanskog polja i Zapadne Hercegovine.