Dragi stanovnici Općine Velika Ludina i šire,

Ovih dana svjedoci smo velike katastrofe na području naše županije.

Katastrofalni potres pogodio je našu bližu okolicu, gradove Sisak, Petrinju i Glinu.

 

Svi mi ovakvu nepogodu ne pamtimo u svom životu. Katastrofa je još veća kada tome pribrojimo i potres koji je bio u ožujku ove godine u nama bliskom Zagrebu, a cijelo vrijeme suočeni smo sa korona epidemijom.

I ovom prilikom, možda više nego ikada, pokazala se solidarnost naših  građana Hrvatske, kao i Općine Velika Ludina. Stanovnici naše Općine već jučer su prikupili znatnu količinu nekvarljivih prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština te odječe i pokrivača, koja je dostavljena na područje Gline. Pomoć se počela prikupljati te se i dalje prikuplja u prostorima NK SOKOL, uz pomoć volontera iz NK SOKOL, KUD-a Mijo Stuparić, Caritas-a i dr.

Ovim putem se zahvaljujemo građanima na velikom odazivu i želji da pomognu, međutim tokom 29.12. i noći na 30.12. pristigla je velika količina pomoći na područje Petrinje i Gline te smo obaviješteni od strane hitnih službi i policije da više neće biti moguće do daljnjega odvoziti pomoć na ugrožena područja, nego da će teretna vozila sa robom te vozila sa ljudstvom biti zaustavljana na policijskim punktovima prije ulaska u stradalo područje, a jedan takav punkt će biti u mjestu Potok kod izlaza na autocestu Popovača.

Humanitarna roba će se zaustavljati i vraćati nazad iz jednostavnog razloga što u ovom trenutku su svi skladišni kapaciteti popunjeni. Roba se i dalje može prikupljati, ali njezin odvoz na stradala područja biti će koordiniran sa službama i Crvenim križem, jer i dalje će biti potrebna pomoć kroz nadolazeće vrijeme.

Apeliramo na ljude dobrog srca, da je najbolja pomoć uplata novca na žiro račun Crvenog križa, jer će se na taj način vaša donacija, ma kolika ona bila, upotrijebiti upravo za ono što će u tom trenutku biti najpotrebnije.

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Model: HR 00
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Više informacija pogledajte ovdje.