Povodom Dana župe Ludina, odnosno blagdana svetog Mihaela Arkanđela, Kulturno-umjetničko društvo “Mijo Stuparić“ u suradnji s općinom, Knjižnicom i čitaonicom te vodstvom Župe održat će manifestaciju „Miholje u Ludini“. Uz pripremu programa koji će biti sakralnog i kulturnog karaktera, trenutno se uređuje i uži centar mjesta te crkva.

 

Što se tiče sakralnog programa, misna će se slavlja od 25. te do 29.rujna održati u 18 sati, izuzev nedjelje, 26.rujna kada će sveta misa i zaziv Duha svetoga za početak nove školske godine biti 11 sati.

Kulturni program čine izložba „Tradicijsko crkveno ruho“ koja se uz koncert sakralne glazbe u predvorju crkve otvara u subotu u 17.30 sati. Potom će u utorak 28.rujna s početkom u 19 sati, u parku ispred Knjižnice i čitaonice biti održana kulturna večer na kojoj će se uz čitanje stihova domaćih pjesnika otvoriti i izložba lokalnog umjetnika Marijana Kusa.

Na samo Miholje, nakon svečane mise s procesijom održat će se

program kulturno-umjetničkog društva naziva „Pred crkvom“.

Dio sadržaja i ove će godine biti dostupan online putem za sve one koji zbog svog zdravstvenog stanja ili iz nekih drugih razloga, neće prisustvovati događajima.