U Maloj Ludini nedaleko od središta Velike Ludine obitelj Martinac, Stjepan i Katica iz Obedišća podigla je seosko imanje Moslavačka priča s tri kuće za odmor, kategorije tri zvjezdice, te dva lovačka doma, ribnjakom, dječjim i malonogometnim igralištem, te poučnom stazom "Gaj" dugačkom 2400 metara. Direktor tvrtke Moslavačka priča je ing. Snježana Ožetski kćer Stjepana i Katice Martinac.

Na imanju nalazimo i kapelicu s kipom Blažene Djevice Marije koji datira iz 30-tih godina 19. stoljeća. U Hrvatsku ga je prilikom svog preseljenja iz Ukrajine 1908. godine donio g. Konstantin Zavacki, djed gđe Katice Martinac.
"Imanje je građeno oko šest godina i otvoreno krajem prošle godine i danas smo spremni primiti veći broj gostiju u jednodnevnim izletima, a prvenstveno iznajmljujemo tri kuće za odmor od kojih je svaka kapaciteta za 6 osoba, pogodno za obitelji i manje grupe.U dva Lovačka doma iznajmljujemo sobe, ukupno za 9 osoba. Posebnost cijele priče je sačuvana tradicijska arhitektura ovoga kraja, čuvanje kulturne i povijesne baštine koje proizlazi iz brige i ljubavi obitelji Martinac prema svom rodnom kraju,te dodatni sadržaji,  ponuda domaćih jela, boravak u prirodnom okruženju polja, šume i njihovih stanovnika, što se posebno odnosi na Lovački dom Jelengaj.Sve kuće uređene su starim i stilskim namještajem, ali i opremljene sa svime što je danas potrebno od kuhinje do kupaonice. Gostima nudimo ribolov na našem jezeru, te šetnju stazom "Gaj" gdje mogu vidjeti raznoliki biljni i životinjski svijet.Naši gosti mogu promatrati i fotografirati srne, jelene, muflone i ostale životinje. Ove godine smo već uspješno organizirali proslavu Valentinovog, a dolaskom proljeća očekujemo i veći broj posjetitelja i turista. Primamo i organizirane grupe, pripremamo poslovne ručkove i organiziramo razne svečanosti u našem lovačkom domu Moslavačka priča kapaciteta 80 osoba, nudimo razgled cijele županije s licenciranim turističkim vodičem, te iznajmljujemo bicikle. Gostima želimo ponuditi potpuni doživljaj o kojem će pričati kada odu s imanja i Moslavačkog kraja. Razmišljamo o proširenju ponude za goste i u proljeće krećemo s školom jahanja, a organiziramo i izlete na Moslavačku vinsku cestu s degustacijom vina"-kazala nam je Romana Bunčić voditeljica imanja.

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  23.10.2017 Ferienhaus Ostsee

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3