Povodom svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović u prisustvu predsjednika Općinskog vijeća Vjekoslava Kamenščaka održao je prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina. Delegaciju vatrogasaca činili su predsjednik i zapovjednik VZ Općine Velika Ludina Branko Moguljak i Goran Bistrički, te predsjednici DVD-ova s velikoludinskog područja.

Predsjednik VZ Općine Velika Ludina Branko Moguljak podsjetio je kako je zajednica osnovana 28. svibnja 1993. godine, te od tada, uz pomoć Općine, ali i brojnih sponzora i donatora, uspješno djeluje na ponos svih mještana Općine Velika Ludina. „Vatrogasna zajednica ima 9 društava, broji 642 člana, od čega ih je 76 operativnih. Dobro smo opremljeni sa zaštitnim sredstvima i skupnom opremom, a od vozila kojih imamo 13, jedno je navalno vatrogasno vozilo za posadu od 9 članova, 3 su autocisterne, te imamo 7 kombi vozila, jedno pick-up vozilo i jedno caddy vozilo. Ponosan sam na sve kolege jer smo svim akcijama pristupili odgovorno te smo odradili sve što je bilo u našoj mogućnosti.“ – rekao je Moguljak.

Načelnik Dražen Pavlović izrazio je zahvalnost vatrogaskinjama i vatrogascima na trudu i zalaganju kojim obavljaju svoje zadaće te što su uvijek na raspolaganju svojim sugrađanima, ali i na tome što su važni nositelji društvenih događaja u svojim mjestima. „Vatrogasci su jedna jako poželjna i dobro organizirana skupina na koju uvijek možemo računati. Drago mi je čuti da su dobro organizirani i da imaju dovoljno opreme, u koju redovito i ulažemo. Drago mi je da smo ove godine nabavili jedno vozilo za DVD Gornju Vlahiničku, a uspjeli smo urediti i spremište, odnosno garažu za vozilo DVD-a Vidrenjak.“ – istaknuo je načelnik i najavio kako će se ulaganja nastaviti i u razdoblju koje je pred nama.

Nakon prijema, za koji se obje strane nadaju kako će postati tradicionalni dio proslave, okupljeni su se predstavnici DVD-ova od Vatrogasno doma u Velikoj Ludini, kod kojeg je bilo okupljanje i postrojavanje, uputili prema Okolima gdje je bila služena sveta misa, a potom je bilo održano i prigodno druženje.