Četvrtak 28 Ožujak 2024

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić, načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina svečano su otvorili obnovljenu dionicu županijske ceste u naselju Okoli u općini Velika Ludina.

Ta je prometnica prije rekonstrukcije bila široka četiri metra i nije zadovoljavala prometne potrebe osobito Podzemnog skladištu plina PSP Okoli kao i ostalih vozila. Cesta je sada proširena na pet metara u duljini 2,4 km od nadvožnjaka preko autoceste A3 do centra naselja Okoli, postavljena su dva sloja asfalta, nosivi sloj i habajući sloj. Vrijednost radova je 3 218 277 kn, a sufinancirali su ih Općina i Županijska Uprava za ceste u jednakom omjeru. Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović tom je prigodom istaknuo kako se morao naći način da se ta cesta koju koriste i vozila Podzemnog skladišta plina obnovi jer nije više bila pogodna za promet koji se njom odvija.


"Obzirom da sve Županijske ceste posluju s deficitom ponudili smo suradnju koja se i ostvarila i zajedničkim financiranjem smo prometnicu uredili da služi svrsi. Razgovarali smo već da po ovom modelu sljedeće godine uredimo cestu od Ludine do granice naše županije prema Obedišću. Taj dio županijske prometnice ostao je neobnovljen i izračunali smo da bi s dva milijuna kuna obnovili tu cestu u suradnji s Županijom"-kazao je načelnik Pavlović.
Sisačko moslavački župan Ivo Žinić naglasio je kako će se zalagati da buduća Vlada ima više razumijevanja za održavanje županijskih cesta jer se financiranje održavanja ovakovih cesta provodi isključivo od prihoda registracije motornih vozila i s tim sredstvima je nemoguće održavati toliko prometnica.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3