Četvrtak 28 Ožujak 2024

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi koji žele pomoći, mogu to učiniti na jedinstveni  žiro račun :

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu o kojem skrbe članice Međunarodne pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na području Ukrajine i drugih država koje su prihvatile izbjeglice i svakodnevno im pružaju potrebnu pomoć, uključujući i Hrvatsku.

Pozivamo osobe iz Ukrajine koje su se smjestile u privatnom aranžmanu, a nisu bile prije toga u nijednom prihvatnom centru da se jave najbližem društvu Crvenog križa kako bi ih se evidentiralo te im se osigurala potrebna pomoć.

Također, društvima Crvenog križa mogu se javiti i sve one osobe koje su iz organiziranog smještaja otišle u privatni smještaj u različite dijelove Hrvatske. Svi oni u Crvenom križu mogu dobiti humanitarnu pomoć ( hranu, higijenu, odjeću, posteljinu…) i psihosocijalnu podršku, kao i usluge Službe traženja ( pomoć u ostvarivanju kontakta s drugim članovima obitelji). Osim evidencije za potrebe Službe traženja, upitnik sadržava i informacije koje se odnose na zdravstveno stanje, obrazovanje i zapošljavanje, a  njihovim prikupljanjem olakšati će se institucijama planiranje organiziranja integracije.

Svi oni koji žele ponuditi smještaj mogu to i direktno učiniti prema Ravnateljstvu civilne zaštite , koje je zaduženo za organiziranje smještaja e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u Crvenom križu , koji je u kontaktu sa Ravnateljstvom i mi ćemo proslijediti dobivene informacije.

Za sve dodatne informacije : 

Naš kontakt : HCK Gradsko društvo Crvenog križa Kutina

Kutina, Augusta Šenoe 2

Tel. 044 683 946 , e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3