Četvrtak 28 Ožujak 2024

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, i načelnik općine Velika Ludina Dražen Pavlović su u sali „Vilingaj“ Lovačkog doma Moslavačka priča u Maloj Ludini, na samom početku 15. sjednice Županijske skupštine, koja je tamo održana, potpisali ugovor o zajedničkom financiranju izrade projektne dokumentacije športske dvorane Osnovne škole u Velikoj Ludini.

 

„Želimo zajedničkim snagama, Općina Velika Ludina i Sisačko-moslavačka županija, izraditi projektnu dokumentaciju, dobiti projekt koji ćemo onda aplicirati i izgraditi prijeko potrebnu športsku dvoranu ovdje u našoj školi.“ – rekao je župan Ivo Žinić i podsjetio kako je riječ o jednoj od rijetkih škola gdje su zajednički Općina, Ministarstvo i Županija svim učenicima omogućili da imaju tablete.

Suradnju  je pohvalio i općinski načelnik Dražen Pavlović posebno se osvrnuvši na važnost izgradnje ove dvorane.“ S obzirom da je problem ove škole zapravo manjak prostora, Općina Velika Ludina prepoznala je potrebe, te je u okviru svojih mogućnosti odlučila pomoći kupnjom zemljišta koje se nalazi uz samo školsko dvorište. Na tom će se zemljištu izgraditi nova i veća športska dvorana dok će se postojeća školska dvorana iskoristiti za uređenje novih  pet učionica, čime će se ujedno ostvariti uvjeti za jednosmjenski rad.“ – pojasnio je Pavlović.

Dodajmo i kako je OŠ Ludina poznata po brojnim međunarodnim projektima, provođenju eksperimentalnog programa “Škola za život” , te po brojnim nagradama i priznanjima, kako učenicima, tako i učiteljima te profesorima.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3