Četvrtak 28 Ožujak 2024

Dana 09.11.2022. godine u prostorijama Općine Velika Ludina održan je prvi sastanak operativnog tima za izgradnju Sportske dvorane u Velikoj Ludini.

Ovaj sastanak vrlo je važan jer je njime oformljen tim koji će provoditi sve bitne radnje da bi se izgradila nova Sportska dvorana u centru Velike Ludine.

Do sada je Općina Velika Ludina uložila znatne napore i sredstva prema ostvarenju ovog cilja time što je kupila dvije parcele u centru Velike Ludine, pored Osnovne škole Ludina, izvršila prostorno-planske pretpostavke kroz izmjenu Prostornog plana te je sada u postupku projektiranja. Žurnost je potrebna iz razloga što je otvoren Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“.

            Učinit ćemo sve da ispunimo uvjete po objavljenom Pozivu i nadamo se financiranju u 100%-tnom iznosu. Kada bi se taj cilj ostvario, sa gradnjom dvorane krenulo bi se već u 2024. godini, a Sportska dvorana dobila bi ime po atletičaru „Franji Mihaliću“ koji je rođen u Velikoj Ludini, a postigao je velike sportske rezultate u atletici.

            Ovo će, ako se ostvari, zasigurno biti najveći projekt Općine Velika Ludina u povijesti.

            Sve je okrenuto tome da se ova dvorana izgradi sredstvima Europske unije i da tako stanovnici naše općine, đaci Osnovne škole Ludina te sportaši i sportska društva naše općine imaju novi i viši nivo uvjeta za bavljenje sportom i kulturom, a svakako će i Općina Velika Ludina time moći ostvariti sadržaje koje do sada nije mogla.

            Svakako se veselimo novom izazovu i mogućnostima koje su pred nama i nadamo se da ćemo ostvariti ovu ideju i da će Sportska dvorana „Franjo Mihalić“ u Velikoj Ludini u skorom roku biti još jedna u nizu ostvarenih velikih investicija.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3