Obavještavamo vas da su Poslovni dnevnik i Večernji list, u suradnji i na inicijativu Središnjeg državnog ureda za demografiju, u sklopu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj pokrenuli novu kategoriju Izvrsni u Hrvatskoj čiji je cilj motivirati mlade izvrsne studente iz ruralnih područja da ostanu u Hrvatskoj i u domovini grade svoju budućnost. Ovime se šalje poruka i daje  doprinos i prilika da mladi prepoznaju i ostvare koristi koje im se nude ostankom u domovini po završetku obrazovanja.

 

U natječaju mogu sudjelovati svi izvrsni studenti iz ruralnih područja Hrvatske, a najbolji će osvojiti potporu u vrijednosti 20.000,00 kuna (koju će ostvariti u mjesečnim ratama tijekom 2023. godine.).

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je napisati motivacijsko pismo na temu „Zašto ostajem u Hrvatskoj“ i uvjeriti stručni ocjenjivački sud da ste upravo Vi savršen predstavnik nove kategorije „Izvrsni u Hrvatskoj“ poznatog projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Studenti koji žele aplicirati za novčanu potporu koju dodjeljuje Poslovni dnevnik dužni su putem prijavnog obrasca dostaviti:

– potvrdu o prebivalištu

– presliku ocjena u prošloj akademskoj godini

– motivacijsko pismo na temu „Zašto ostajem u Hrvatskoj“ (maksimalno 2 kartice teksta)

Sve informacije o prijavi dostupne su na: https://rk-smz.hr/natjecaj-za-izvrsne-studente-iz-ruralnih-podrucja-hrvatske/

Rok: 30.9.2022.