Četvrtak 28 Ožujak 2024

Nakon izrade zahtjevnog projekta za gradnju vodovodne mreže u naselju Ludinica gdje se radi o cca 3 km vodovoda sa vatrozaštitnim uvjetima (hidrantima) dobivena je i građevinska dozvola.

 

                Slijedećih dana bit će raspisan i javni natječaj za izvođenje tj. gradnju ove investicije.

                Natječaj će raspisati naše zajedničko Poduzeće Moslavina d.o.o. koje se bavi vodoopskrbom i odvodnjom na našem području.

                Također Moslavina d.o.o. bit će i investitor na ovoj investiciji. Danas, 02. svibnja 2023. godine, u direkciji Hrvatskih voda u Zagrebu održan je sastanak na kojem su osim mene bili nazočni: glavni direktor Hrvatskih voda  Zoran Đuroković i direktor Poduzeća Moslavina d.o.o. Mijo Šepak te je dogovoreno sufinanciranje ovog projekta u iznosu 80% Hrvatske vode, a 20% Općina Velika Ludina.

                Očekuje se da će gradnja započeti ovog ljeta te završiti do kraja ove godine.

                Radovi će prema projektantskoj predviđenoj cijeni iznositi 412.000,00 eura, a investicija je veoma zahtjevna jer će na dionici biti i prepumpna stanica zbog potrebe povećanja pritiska na najvišim lokacijama budućeg vodovoda.

                Meni kao načelniku Općine ovo je od velikog značaja jer završetkom ovog vodovoda područje cijele Općine Velika Ludina i svi stanovnici imat će mogućnost priključka na javnu vodoopskrbu, a važno je to i zbog toga što su stanovnici naselja Ludinice vrlo zainteresirani za ovaj Projekt.

Građevinsku dozvolu možete pogledati ili preuzeti ovdje.

 

Načelnik Općine Velika Ludina:
Dražen Pavlović, mag.oec.

 

 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3