Srijeda 17 Travanj 2024

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Ludina broji 166 članova, od čega 14 operativnih, 32 pričuvna, 10 veterana, 28 članova vatrogasnog podmlatka te 29 članova vatrogasne mladeži istaknuto je na godišnjoj skupštini tog društva. S zvanjem vatrogasac društvo ima 22 člana, 15 ih je vatrogasaca prve klase, 16 dočasnika, 3 dočasnika prve

klase, jedan časnik i tri časnika prve klase. U izvješću o radu u 2014. koje je podnio zapovjednik DVD-a Dario Hegel istaknute su aktivnosti društva u prošloj godini gdje su najčešće bile intervencije spašavanja od poplava.

"Imali smo 14 intervencija na kojima je sudjelovalo 66 vatrogasaca i utrošeno je oko 490 sati rada, treba spomenuti da je zbog velikog broja ispumpavanja vode istrošena oprema i potrošena velika količina goriva. U prošloj godini nabavili smo dvije motorne prijenosne pumpe i ostale potrebne opreme te smo servisirali vatrogasne aparate. Izašli smo i na tradiconalnu mokru pokaznu vježbu VZO Katoličko Selište. Na natjecanja su izašla samo djeca i muška prva ekipa zauzela je prvo mjesto na Općinskom natjecanju u Okolima, ista ekipa bila je sedma na Kupu "Antun Brlaković" u Popovači, a na županijskom natjecanju muška prva ekipa zauzela je 28 mjesto od 65 ekipa, muška druga ekipa 49. mjesto, a ženska ekipa je osvojila 18 mjesto"-istaknuo je Hegel.

Izvješće o radu Upravnog odbora za 2014. godinu podnio je predsjednik društva Vjekoslav Marušić koji se osvrnuo na aktivnosti društva na obilježavanju brojnih događanja na području Općine Velika Ludina.

"Proslavili smo tradicionalno 1. svibanj s budnicom naše limene glazbe kroz mjesto, obilježili Dan vatrogasaca Sveti Florijan na misi u Okolima, proslavili smo blagdan Tijelova misom u crkvi Svetog Mihaela Arkanđela. Obrazovanje za zvanje vatrogasac završilo je šest članova, a za zvanje vatrogac prve klase 15 članova društva. Limena glazba imala je četiri nastupa i u planu za ovu godinu nam je održati sadašnji sastav limene glazbe. Zbog dotrajalosti kombi vozila nadamo se kupnji novog vozila ove godine te se nadamo da će nam u tome pomoći Županijska vatrogasna zajednica kao i Hrvatska vatrogasna zajednica"-naglasio je Marušić.

Načelnik Općine Dražen Pavlović kazao je na skupštini kako društvo koje je staro preko 120 godina zaslužuje kupnju novog vozila koje će služiti i drugim udrugama s područja Velike Ludine.

"U prošloj godini imali smo neobične poplave kada su u kratko vrijeme na malom prostoru pale izuzetno velike količine kiše i poplavile podrume koji nikada nisu bile poplavljene. U prošloj godini uredili smo nekoliko domova i nadamo se kupnji novog vozila za DVD Velika Ludina u ovoj godini"-zaključio je Pavlović.

Dodijeljena su i priznanja za 10, 20 i 30 godina rada u DVD Velika Ludina.

D


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3