Utorak 16 Travanj 2024

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA d.o.o. završava provedbu komunikacijske kampanje koja je u cilju informiranja i motiviranja poduzetnika u poljoprivredi na korištenje bespovratnih sredstava u okviru Mjere 4 (ulaganja u fizičku imovinu) Programa za ruralni razvoj Republike Hrvatske 2014. – 2020. i poticanja suradnje sa SIMOROM, trajala od 9. do 23. veljače. Najvažniji dio kampanje bili su susreti direktora Razvojne agencije Maria Čelana s dužnosnicima, nadležnim gradskim i općinskim službenicima, članovima udruga, zadruga, klastera i lokalnih akcijskih grupa, te poljoprivrednicima i poduzetnicima u gradovima i općinama na području Sisačko-moslavačke županije.

 

U ponedjeljak, 23. veljače 2015. godine bit će održan zadnji sastanak u ovom krugu kampanje i to u Popovači, („nova vijećnica", uz zgradu Gradske knjižnice i čitaonice, Trg grofova Erdodya 7), a za poljoprivrednike i poduzetnike iz Popovače i Velike Ludine, s početkom u 16.00 sati.

Natječaj za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH otvoren je do 10. travnja, a namijenjen je vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, malih ili srednjih tvrtki, te poljoprivrednicima i poduzetnicima udruženima u klaster ili zadrugu. Mjera 4 Programa (konkretno, podmjere 4.1. i 4.2.) otvara mogućnosti ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda. Uz bespovratne potpore od najmanje pet tisuća do najviše tri milijuna eura, moguće je nabaviti poljoprivrednu mehanizaciju i opremu za preradu, unaprijediti infrastrukturu, te pridonijeti očuvanju okoliša.

Razvojna agencija SIMORA podupire dugoročni održivi razvoj ruralnih područja, te posjeduje profesionalna znanja, vještine i iskustvo u razradi poslovnih ideja i izradi projektnih prijedloga. Tekst natječaja, natječajna dokumentacija i ostale informacije dostupne su na mrežnim stranicama www.simora.hr. Savjete i pomoć u izradi prijava zainteresirani poduzetnici u poljoprivredi mogu zatražiti putem telefona na broju (044) 544-204, e-mailom na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno, u sjedištu Razvojne agencije u Sisku, Rimska 28, I. kat.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3