Petak 23 Veljača 2024

U Velikoj Ludini je održana 22. redovna skupština Vatrogasne zajednice Sisačko moslavačke županije na kojoj je izvješće o radu u prošloj 2014. godini podnio predjednik zajednice Mijo Brlečić. On je među ostalim istaknuo vrlo značajnu ulogu vatrogasaca u obrani od poplava u prošloj i predprošloj godini.

 

"Na području naše županije djeluju 136 DVD-a, jedno dobrovoljno vatrogasno društvo u gospodarstvu u tvrtki "Petrokemija" i dvije profesionalne vatrogasne postrojbe u "Petrokemiji" i "INA rafineriji" Sisak te tri javne vatrogasne postrojbe u Sisku, Kutini i Petrinji. Naša zajednica ima 12.007 članova od čega je 2.008 operativnih članova, 2.490 izvršnih, 3.442 pričuvnih, 2.848 djece i mladeži, 727 veterana i 492 počasna i pomažuća člana i velik dio dobrovoljnih vatrogasaca bio je uključen u obranu od poplava, a prema podacima čak 6,9 posto stanovnika naše županije je uključeno u vatrogastvo. U prošloj godini uspjeli smo nabaviti 10 novih vatrogasnih vozila i ukupno je u vatrogastvo uloženo 7,5 milijuna kuna"-naglasio je Brlečić.

Domaćin skupštine Dražen Pavlović načelnik Općine Velika Ludina zahvalio se čelnicima županijske vatrogasne zajednice na dobroj suradnji istaknuvši kupnju cisterne za vatrogasce Velike Ludine te je svim vatrogascima zaželio što manje požara i poplava.

Glavni zapovjednik vatrogasnih snaga RH Slavko Tucaković naglasio je kako su vatrogasci uz vojsku i policiju najjača operativna snaga u državi koja je se posebno iskazala kod poplava i požara.

Župan Ivo Žinić koji je na skupštini kako je sam istaknuo prvi put obukao vatrogasnu uniformu rekao je kako su vatrogasci nezaobilazni dio našeg društva jer su uz intervencije uključeni i u društveni život naselja u kojima djeluju.

"Županija će sigurno unatoč lošem stanju u gospodarstvu pomagati rad vatrogasaca, potrebno nam je ponajprije više cisterni za opskrbu pitkom vodom"-rekao je župan Žinić.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3