Utorak 16 Srpanj 2024

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice Općinskog vijeća Općine Velika Ludina i aktualnog sata na kojem je usvojeno izvješće o radu Općinskog Načelnika Općine Velika Ludina između 15. i 16. sjednice Općinskog vijeća Općine Velika Ludina vijećnici Velike Ludine su na 16. sjednici Općinskog vijeća dali suglasnost na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Knjižnice i čitaonice Velika Ludina.

Nadalje je razmatran i jednoglasno donesen Proračun Općine Velika Ludina za 2015. godinu i Projekcije Proračuna za 2016. i 2017. godinu, Odluke sa Programima za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture i dr. programa, Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Velika Ludina. Proračun u iznosu 8.373.000 kuna s prihodovne strane, a tome su prilagođeni i rashodi obrazložio je načelnik Općine Dražen Pavlović.

"Nikada nismo imali neizvjesniju situaciju oko proračuna zbog izmjene zakona poreza na dohodak. Stoga smo bili maksimalno štedljivi pri planiranju poreznih prihoda, a o nekim novim nametima građanima kao što je naprimjer prirez još ne razmišljamo. Iako imamo kvalitetne ceste i sljedeće godine uložiti ćemo 1,55 milijuna kuna u asfaltiranje nekoliko cesta. Također izdvajamo maksimalna sredstva za školstvo, školsku kuhinju primjerice sufinanciramo s 100.000 kuna za školu s 250 djece, a sufinanciramo i dva pomoćnika u nastavi. Za prijevoz učenika srednjih škola i stipendije izdvajamo 300.000 kuna što je četiri posto našeg proračuna, a 120.000 kuna izdvojili smo za jednokratne pomoći građanima koji su u financijskim problemima. Pomažemo i mlade roditelje s 2.000 kuna za novorođeno dijete međutim mladi se sve manje odlučuju na zasnivanje obitelji i imamo nažalost značajno veći broj umrlih od rođenih"-kazao je Dražen Pavlović načelnik Općine Velika Ludina i zaželio sve najbolje građanima Velike Ludine za Božić i Novu 2015. godinu.

U nastavku sjednice donesena je Odluka o dodjeli stipendija studentima i učenicima srednjih škola s područja Općine Velika Ludina za školsku godinu 2014./2015, data je suglasnost Općinskom načelniku za potpis ugovora sa Moslavinom d.o.o. Kutina o načinu plaćanja obveza jedinica lokalne samouprave proizašle iz građenja komunalne infrastrukture, te zajedničke i samostalne vodne građevine. Imenovana je i Komisija za popis imovine sa stanjem na dan 31.12.2014. godine osnovnih sredstava, potraživanja i obveza i novčanih sredstava te sitnog inventara.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3