Subota 27 Travanj 2024

Općina Velika Ludina svake godine dio Proračuna troši na čišćenje divljih deponija smeća. Ovih dana smo očistili ogromnu divlju deponiju koja se nalazila nasuprot romskog naselja u mjestu Vidrenjak. Istu deponiju očistili smo i prije dvije godine, no istog dana kada je bila očišćena, nesavjesni građani među kojima su većinom Romi iz naše općine ali i iz susjednog grada, nastavili su najnormalnije dovoziti smeće.

 

Kada i nađemo takve počinitelje teško im je utvrditi identitet, još teže je naplatiti im kaznu jer kada ih identificiramo i kaznu pošaljemo oni se žale i prekršajni sudac im smanji kaznu na minimum. Tako smo došli do zaključka da je najbolje fizički onemogućiti pristup na predmetnu parcelu te smo zbog toga iskopali dosadašnji prilaz – most.

Posao čišćenja predmetne divlje deponije odrađen je sa zajedničkim poduzećem Eko Moslavina d.o.o. Kutina i košta cca 15.000,00 eura. Molimo sve naše građane da razmisle o tome da li je pametno njihov novac trošiti na čišćenje divljih deponija u vrijeme kada imamo riješeni tjedni odvoz raznih frakcija otpada, godišnji odvoz krupnog otpada i kvalitetno Reciklažno dvorište za sve vrste otpada. Smatramo da bi se novac koji se troši na ovakav posao bolje utrošio za gradnju cesta i ostale infrastrukture.

Napominjem da ima još dosta sličnih deponija i da ćemo na sve njih morati potrošiti određene iznose da bismo ih sanirali, ali najgore je to kada se deponija sanira, nesavjesni građani ponovno voze smeće.

 

 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3