Četvrtak 28 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedjelju, 6. svibnja 2018. s početkom u 19 sati bit će održana središnja nacionalna manifestacija kulturno-umjetničkog stvaralaštva Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma RH. Razglednica 7 predstavit će odabrana ponajbolja ostvarenja kulturno-umjetničkog amaterizma RH s manifestacija u organizaciji ili pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture u 2017. godini.

U ovoj prigodi Vas najljepše molimo za objavu ovog priopćenja u vašim promotivnim glasilima, a kako biste upoznali vaše sugrađane s mogućnošću praćenja ovog jedinstvenog programa i rezervacije besplatnih ulaznica pozivom na telefon: 01/4556-877 ili 095/4556-877 (svakim radnim danom od 8-16 sati) i putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Štoviše, predlažemo da po mogućnosti članovima vaših kulturno-umjetničkih udruga, osigurate besplatni autobusni prijevoz u Zagreb, a kako bi mnogi od njih po prvi puta mogli pratiti ovaj jedinstveni program u Lisinskom, što će im biti snažni poticaj za buduće aktivnosti na očuvanju i razvoju kulturnog-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

U programu Razglednice 7, pod redateljskom palicom Marija Kovača nastupit će: Teatar „Scena“ Rijeka, Plesni klub „st.ART“ Karlovac, KUD „Pleter“ Dugopolje, KUD „Preporod“ Dugo Selo, Tamburaško društvo „Ferdo Livadić“ Samobor, Tamburaški sastav KUD-a „Preporod“ Dugo Selo, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ Osijek, Ženska klapa „Kastav“, Vokalno-instrumentalni sastav „Jane“ Velika Gorica, Gradska limena glazba Petrinja, Orkestar mandolinista i gitarista te Harmonikaški orkestar Hrvatskog grafičkog glazbenog društva „Sloga“ Zagreb.

U programu će također biti interpretirana poezija nagrađenih autorica Sanje Benko (Sveti Ivan Žabno) i Maje Cvek (Zagreb), dok će nagrađeni prozni i dramski radovi Sandre Halt-Ćuže (Požega), Antonija Devića (Nova Gradiška) i Ane Narandžić (Zagreb) biti dostupni na web stranici HSK-a, www.hrsk.hr.

U foajeu Velike dvorane Vatroslava Lisinskog posjetitelji će moći pogledati Izložbu likovnih radova nagrađene Likovne udruge „Emanuel Vidović“ iz Splita i nagrađenih autorica Gabrijele Prpić (Karlovac) i Marije Grabar (Velika Mučna).

U okviru programa bit će održan i Dan otvorenih vrata u prigodi 70. obljetnice Hrvatskog sabora kulture, koja se obilježava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva kulture RH.

Održavanje Razglednice 7 pomogli su Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Zagrebačka pivovara d.d. i Vino Kerman Nedelišće.

Nadamo se vašoj pomoći i suradnji u cilju očuvanja i razvoja kulturno-umjetničkog amaterizma RH i hrvatske kulture na čemu se unaprijed zahvaljujemo.

Srdačni pozdravi. S poštovanjem.

Tajnik Hrvatskog sabora kulture

dr. sc. Dražen Jelavić, v. r.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  28.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3