Četvrtak 28 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

Već duže vrijeme Općina Velika Ludina imala je namjeru kupiti nekretninu u centru Velike Ludine, a pored same Osnovne škole Ludina. To je nekretnina u kojoj je nekada živjela pok. Đurđica Sudec a već dugo godina u njoj ne živi nitko i nekretnina je zapuštena, jer vlasnici su u Zagrebu i Albaniji, te nisu vodili brigu o stanju nekretnine.

 

S obzirom da je nekretnina u samom centru Općine, Općina je sama kosila, malčirala i na dr. načine održavala tu kuću sa okućnicom jer je zapuštenost prijetila djeci koja pohađaju školu – lisice, zmije i sl. Iz tih razloga načelnik Općine Velika Ludina je stupio u kontakt sa vlasnicima te uspio dogovoriti prihvatljivu cijenu za kupnju ove nekretnine i to 21.000 eura, iako je nekretnina službeno procijenjena na znatno veću vrijednost.

Možemo reći da je taj postupak kupnje završen, Općina je cijelosti isplatila kunsku protuvrijednost dogovorene cijene i postala vlasnik navedene nekretnine.

Sve je učinjeno sa namjerom i ciljem da Općina ovu nekretninu, nakon što ju je kupila, pokloni Osnovnoj školi Ludina, bez naknade i da se na tu nekretninu proširi školska sportska dvorana, školski sportski tereni, a ispred da se proširi školsko dvorište i da se izradi ugibalište i parkiralište.

O svemu ovome upoznat je Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec, te ćemo uskoro između Općine Velika Ludina i Županije Sisačko-moslavačke, koja je osnivač Osnovne škole Ludina, potpisati zajednički sporazum. U tom ćemo sporazumu utvrditi međusobne obaveze da bismo došli do dogradnje dvorane i ostalih sadržaja koji su potrebni našoj Osnovnoj školi Ludina, koji bi bili na dobrobit naše djece i mladih i na dobrobit sporta u našoj Općini, jer naš N.Š.K. Sokol i R.K. „Laurus“ treniraju u dvorani Osnovne škole Ludina.

Napominjemo da je u Osnovnoj školi Ludina potrebno dograditi nekoliko novih učionica da bi se nastava mogla održavati u jednom dopodnevnom turnusu za sve učenike, a što bismo isto pokušali riješiti ovim sveobuhvatnim projektom.

Da bi ovaj projekt krenuo u „povlačenje“ europskog novca bilo je potrebno učiniti ovaj prvi važan korak, a to je kupnja predmetnog zemljišta.

Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  28.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3