Subota 20 Travanj 2024

Uvođenje novog sustava zbrinjavanja otpada zajednička je obaveza građana, jedinica lokalne samouprave i komunalnih tvrtki koje se bave zbrinjavanjem otpada. Eko Moslavina zato svakodnevno komunicira s razgovorima te je treći put organizirala Kvartovske razgovore.

Zahvaljujemo na velikom odazivu te idejama i prijedlozima za unapređenje sustava. Veseli što građani žele dati svoj doprinos u uvođenju novog sustava te što imaju razumijevanja za zakonske odredbe te što vode brigu o tome da sustav bude i poslovno održiv za Eko Moslavinu.

Eko Moslavina uvažava sve prijedloge te će primijeniti one koje je moguće primijeniti. U stambenim zgradama niz je poteškoća, jer u svim zgradama nije jednako organizirano prikupljanje otpada. Neke imaju zajedničke prostorije sa kantama, kod drugih zgrada su postavljeni spremnici…

Eko Moslavina će na četiri lokacije u Kutini postaviti polupodzemne spremnike. U razgovoru su građani predložili i nove lokacije. Prikupljanje i odvoz komunalnog mješovitog otpada u kantama stanarima će omogućiti pravedniju naplatu. Stanari, predstavnici stanara i upravitleji zgrada morat će naći rješenja za probleme koji se tiču odnosa među stanarima, jer te odnose Eko Moslavina ne može riješiti.

„Zahvaljujem stanarima u zgradama i građanima koji su sudjelovali u našim trećim kvartovskim razgovorima. Veseli nas što naša suradnja napreduje i što smo svaki put bliže rješenjima koja će biti na zadovoljstvo korisnika usluge i Eko Moslavine kao pružatelja usluge. Građani i Eko Moslavina uočili su nedostatke koji su se pokazali u pilot projektu i zajednički ćemo naći nova rješenja jer su prijedlozi građana i Eko Moslavine vrlo slični.“, istaknula je direktorica Eko Moslavina Adrijana Cvrtila.

Građane je zanima i promjena cijene usluge odvoza komunalnog otpada. „Nove cijene primjenjivat će se od siječnja iduće godine. Do kraja ove godine cijene se neće mijenjati. Prijedlog se još dorađuje i građanima će biti dostavljen idućeg tjedna sa izjavama, koji će imati funkciju ugovora Eko Moslavine i korisnika usluge.  Prema odredbama Zakona račun će se sastojati od fiksnog i varijabilnog dijela čiji će iznos ovisiti o broju odvoza.“, rekla je direktorica Eko Moslavine.

Eko Moslavina pri kraju je s čipiranjem kanti za mješani komunalni otpad te je nabavila i polupodzemne spremnike. Nabava komunalne opreme za prikupljanje otpada će se nastaviti, a pri tome će se voditi računa i o prijedlozima građana.

 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  20.04.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3