Ponedjeljak 22 Travanj 2024

Općina Velika Ludina svake godine dio Proračuna troši na čišćenje divljih deponija smeća. Ovih dana smo očistili ogromnu divlju deponiju koja se nalazila nasuprot romskog naselja u mjestu Vidrenjak. Istu deponiju očistili smo i prije dvije godine, no istog dana kada je bila očišćena, nesavjesni građani među kojima su većinom Romi iz naše općine ali i iz susjednog grada, nastavili su najnormalnije dovoziti smeće.

 

Kada i nađemo takve počinitelje teško im je utvrditi identitet, još teže je naplatiti im kaznu jer kada ih identificiramo i kaznu pošaljemo oni se žale i prekršajni sudac im smanji kaznu na minimum. Tako smo došli do zaključka da je najbolje fizički onemogućiti pristup na predmetnu parcelu te smo zbog toga iskopali dosadašnji prilaz – most.

Posao čišćenja predmetne divlje deponije odrađen je sa zajedničkim poduzećem Eko Moslavina d.o.o. Kutina i košta cca 15.000,00 eura. Molimo sve naše građane da razmisle o tome da li je pametno njihov novac trošiti na čišćenje divljih deponija u vrijeme kada imamo riješeni tjedni odvoz raznih frakcija otpada, godišnji odvoz krupnog otpada i kvalitetno Reciklažno dvorište za sve vrste otpada. Smatramo da bi se novac koji se troši na ovakav posao bolje utrošio za gradnju cesta i ostale infrastrukture.

Napominjem da ima još dosta sličnih deponija i da ćemo na sve njih morati potrošiti određene iznose da bismo ih sanirali, ali najgore je to kada se deponija sanira, nesavjesni građani ponovno voze smeće.

 

 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  22.04.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3