Četvrtak 28 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

18.studenog 2017. godine po treći su puta održani Folklorni i tamburaški susreti djece i mladih. U Društvenom domu Velika Ludina okupilo se preko 200-tinjak mladih folkloraša i tamburaša koji su svojim nastupima izmamili osmijeh , te ugodno iznenadili kvalitetom svojih izvedbi.


Cilj ovih susreta je promocija tradicijske pjesme, plesa, tambure i tamburaške glazbe, te susret i druženje mladih zaljubljenika u tradiciju. Narodno stvaralaštvo naše domovine je bogato, a na ovaj način želimo pučanstvu prenijeti i dio te bogate tradicije. Ono čime se sudionici programa bave, folklor, kroz povijest a i danas, stvara zajedništvo, a svjesni smo da nas jedino zajedništvo može sačuvati od nepredvidivih vremena. Tradicija je usmena predaja običaja,  znanja i vještina koja se prenosi s generacije na generaciju, a mi smo ponosni na susrete jer dokle god djeca i mladi prezentiraju tradicijske igre, pjesmu, ples i glazbu, čuvaju nacionalni identitet naše zemlje, te prenose pozitivne i plemenite vrline koje su im njihovi voditelji usadili.

U natjecateljskom djelu programa sudjelovali su: FA „Ivan Goran Kovačić“ iz Siska, KUD „Repušnica“, KUD „Bjelovar“, KUD „Dragutin Domjanić“ Vugrovec“, KUD „Ilova“, KUD „Potočanka“, KUD „Šćitarjevo“. U revijalnom dijelu programa nastupila je dječja folklorna sekcija i pjevačka sekcija KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine.  Po odluci predstavnika društava, najuspješniji nastup izveo je FA „Ivan Goran Kovačić“ iz Siska. 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  28.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3